LIDT OM MIG

Mit navn er Nadia Mouna, født 1969 i Marokko, kom til Danmark som 5-årig.

Jeg er uddannet sagsbehandler og har arbejdet indenfor socialområdet, indtil jeg i 2010 startede på den 3-årige uddannelse som Body SDS kropsterapeut. Kort tid efter jeg blev færdig, stiftede jeg med stor glæde min virksomhed Kropsfrihed.

Body SDS er en integreret del af mit liv med mine to børn. Det har blandt andet lært mig, at det ikke er nok at tænke sig frem til en løsning. Vi gør klogt i også at lytte til kroppens signaler. Det har også lært mig at bede om hjælp, hvis det er nødvendigt. For det er ofte når vi beder om hjælp, at vi kan transformere de gamle historier, vi har lagret i vores krop.

Sidenhen har jeg uddannet mig til 3P Mentor hos 3P Instituttet, med fokus på De 3 principper. Det er en ny forståelse af, hvordan vores sind fungerer, og hvordan vi nogle gange uskyldigt kan komme til at tro på ikke hjælpsomme tanker.

De 3 principper er ikke et spørgsmål om at tro på noget eller tilegne sig nye egenskaber via teknikker, det er udelukkende en påmindelse om, hvordan vi er skabt og fungerer, med et tilbud om at genopdage og erfare det i sit eget liv.

Som barn elskede jeg at gå på biblioteket. Det var min måde at tage præstationen ud af det boglige, ved selv at kunne vælge hvad jeg ville læse og hvornår. Så det blev til noget rart, en leg, i stedet for det pres det var at skulle klare mig i skolen, eller når jeg blev undervist af min far i arabisk.

Det var også på biblioteket, jeg som voksen fandt de bøger, der skulle vise sig at blive starten på min tilgivelses-proces overfor mine forældre og overfor mig selv.

Helt fra da jeg som lille kom til Danmark, har jeg været vant til at ‘skulle klare’. Min mor havde det svært da hun kom til Danmark, så det lå i kortene at jeg var hendes hænder og hjalp med at købe ind, lave mad samt passe mine små søskende. Det pres tog jeg med ind i mit voksenliv, sammen med en masse andet selvfølgelig, og det har givet mig en konstant følelse af at nogen har forventninger til mig – også mig selv.

Det er først i mødet med Body SDS, at jeg opdager vigtigheden af at lytte og mærke. Især til min krop og at den fortæller mig, at jeg ikke kan klare det pres.

Jeg kan huske at jeg kort tid efter tænkte: “Hvis Body SDS behandlingen kan gøre det her for mig, så må jeg give det videre.”

Jeg kan huske at jeg kort tid efter tænkte: “Hvis Body SDS behandling kan gøre det her for mig, så må jeg give det videre.”

Efter at have læst Ole Kåre Følis bøger beslutter jeg at prøve en behandling – og det er som om en ventil bliver åbnet, og min krop får lov til at give slip. Jeg synes, det er vildt svært at være i kroppen under behandlingen, men bagefter mærker jeg en lethed og frihed, som aldrig før. Det er vildt. Især fordi jeg normalt er stærk, og nu pludselig giver mig selv lov til ikke at være det.

Den indsigt tager en bølge af forandringer med sig. Jeg starter på Body SDS-uddannelsen, siger mit job op af to omgange, bliver skilt, bliver selvstændig. Men stadig lever jeg i følelsen af at skulle ‘klare’. Det gør jeg sådan set også i dag, men jeg er blevet bedre til at sige farvel til ting som jeg ved ikke er gode for mig, til at stoppe op langt tidligere og mærke fx angsten for at skulle være på en bestemt måde eller frygten for, hvad andre vil tænke. Jeg er blevet bedre til at komme tilbage til mig selv.

Det gælder også i relationen til mine forældre. Det at kunne være sammen med dem som mig, og ikke som den de forventer jeg er. Før i tiden var jeg fuldstændig drænet efter at have været hos dem, men da jeg begynder at fokusere på det der fungerer frem for det der ikke fungerer, sker der noget. Jeg oplever, at de kan være der for mig på en måde de aldrig har været før. Og da jeg så starter på Body SDS, bliver de opdagelser bekræftet og forstærket. Mine forældre har jo også en historie, de gør det så godt de kan, vi gør det alle sammen så godt vi kan, der hvor vi er.

Det er også den indsigt, jeg forsøger at give videre til mine to voksne børn.

I arbejdet som kropsterapeut og mentor ser jeg mig selv som én, der peger folk tilbage til deres egen indre sundhed, en vejleder, en stifinder, der hjælper mennesker med at mærke, lytte til kroppen, skabe plads og måske opdage, at de ikke behøver ‘klare’.

Budda

Overbygninger på Body SDS

2021-2023
Uddannelse på 3P Instituttet
3P Instituttets 1-årige practitioneruddannelse
3P Instituttets 1-årige overbygning


2021
Stressede børn 3-6 år v. Bengt Valentino Andersen
Smertelindring v. Bengt Valentino Andersen


2020
Psykologikursus: Psykologi 6 v. Henrik Kalsbøll (12 timer)
Samtalebaseret supervision-kursus v. Lotte Justesen (4 timer)
Psykologikursus: Psykologi 1 v. Henrik Kalsbøll (6 timer)
Workshop v. Bengt Valentino Andersen
Workshop v. Andreas Lassithiotakis, Aut Body SDS behandler og Ditte Marie Madsen, Cand. Mag i Psykologi og Sundhedsfremme


2019
Led kursus – Nakke
Samtalebaseret Supervision
Sygdomslære – Stress v. Keven Bruun
Sygdomslære – Scheuermann
Psykologi v. Henrik Kalsbøll
Led kursus – Nakke

2018
Indføling 2B v. Claus Linnemann Olsen
Skoliose (12 timer)    02.06.2018
Psykologi  (6 timer)   01.09. 2018
Samtalebaseret supervision (4 timer) 21.9.2018
Psykologi 4 (12 timer)  17.11.2018


2017
Psykologi: Fysisk, psykisk, mentalt 3 v. Michell Kowal
Åndedræts-kursus v. Lise-Lotte Bonné
Behandlingssupervision v. Claus Linnemann Olsen
Indføling 2 v. Claus Linnemann Olsen
Angstkursus v. Ole Kåre Føli
Bevægelse med fokus på rygsøjlen v. Shai Faran
Samtalebaseret supervision v. Henrik Kalsbøll
Indføling 1 v. Keven Bruun
Ledkursus: Ryg 1 v. Keven Bruun


2016
Sygdomslære: Lungekursus v. Henrik Kalsbøll
Opdatering af Body-sds’ grunduddannelse v. Keven Bruun
Opdatering af Body-sds’ grunduddannelse v. Keven Bruun
Ledkursus: Nakke 1 v. Claus Linnemann Olsen
Ledkursus: Nakke 1 v. Claus Linnemann Olsen


2015
Psykologi: Fysisk, Psykisk, Mentalt 2 v. Henrik Kalsbøll
Psykologi: Fysisk, Psykisk, Mentalt 1 v. Henrik Kalsbøll